Taxatierapport nodig van een woning in Friesland?

Een taxatie is een reële schatting van de waarde van een woning door een deskundige. Er wordt daarbij onder andere rekening gehouden met het type huis, de grootte, de staat van onderhoud en de ligging. Dit wordt vastgelegd in een taxatierapport. Dit rapport is bijvoorbeeld nodig om uw hypotheek te verkrijgen. Onze rapporten zijn altijd gevalideerd en worden daardoor geaccepteerd door alle banken.

Waarom een taxatierapport

  • Het taxatierapport kan u helpen bij de onderhandelingen over de prijs
  • Een taxatierapport is nodig voor het verkrijgen van de hypotheek.

Een taxatie van een woning kan om verschillende redenen nodig zijn. De meest voorkomende reden is een taxatie voor de hypotheek. Want wie een huis koopt, heeft meestal een hypotheek nodig. Geldverstrekkers willen geen risico lopen. Daarom willen ze weten of het huis dat u van plan bent te kopen een goede investering is. Om die reden is een taxatie van een woning verplicht. In het taxatierapport wordt de marktwaarde van de woning vermeld. Dankzij dit rapport weet de geldverstrekker dat het risico van uw hypotheek acceptabel is.

Om fraude te voorkomen, wil de geldverstrekker dat dit rapport gevalideerd is. Daarom bieden wij standaard een gevalideerde rapportage (NWWI / Taxateurs Unie). Deze wordt altijd geaccepteerd door alle geldverstrekkers.

4 voordelen

  • Voldoet aan de eisen van alle geldverstrekkers
  • 100% onafhankelijk
  • Altijd een gecertificeerde taxateur
  • Gebiedsdekking geheel Friesland

de kosten van een taxatierapport zijn fiscaal aftrekbaar!

In 4 stappen uw taxatierapport in handen

De taxateur zal een taxatierapport opstellen waarin de waarde van de woning wordt vermeld. Dit rapport kan informatie bevatten over de vrije verkoopwaarde, de executiewaarde of de herbouwwaarde van de woning. Daarnaast bevat het rapport informatie over de onderhoudstoestand, de milieutoestand, de kadastrale gegevens, eigendomsrechten en twijfels en bijzonderheden.

Stap 1: opname van de woning
Stap 2: waarde kan binnen 24 na opname aan u (of de geldverstrekker) worden door gegeven
Stap 3: uw taxatierapport wordt uitgewerkt door de taxateur
Stap 4: u ontvangt uw gevalideerd taxatierapport

 

De woningspecialisten van Taxatieteam

Bij Taxatieteam zorgen we ervoor dat u snel een vakkundig taxatierapport in huis heeft. Volgens de richtlijnen van de geldverstrekkers, zodat het rapport altijd geaccepteerd wordt (NWWI). We werken met korte lijnen en houden van doorpakken. Nuchter en efficiënt. Dat zorgt ervoor dat u binnen 24 uur de waarde kunt ontvangen van de betreffende woning.

Wilt u liever eerst meer weten voordat u een offerte aanvraag verstuurd?
Bel of mail ons dan gerust. We begrijpen dat u vragen heeft, we beantwoorden ze graag!

Janny Paulusma RMT
Linda van Es RMT
Fenna Mulder RMT

   058 289 69 30
   info@taxatieteam.nl

 

Snelste Woning Taxatie Friesland