Waarom een taxatierapport aanvragen?

Een taxatie is een reële schatting van de waarde van een woning door een deskundige. Er wordt daarbij onder andere rekening gehouden met het type huis, de grootte, de staat van onderhoud en de ligging. Dit wordt vastgelegd in een taxatierapport. Dit rapport is bijvoorbeeld nodig om een hypotheek te verkrijgen. Onze rapporten zijn altijd gevalideerd en worden daardoor geaccepteerd door alle banken.

 

Waarom een taxatierapport

  • Het taxatierapport kan je helpen bij de onderhandelingen over de prijs
  • Een taxatierapport is nodig voor het verkrijgen van de hypotheek.

 

Een taxatie van een woning kan om verschillende redenen nodig zijn.
De meest voorkomende reden is een taxatie voor de hypotheek. Want wie een huis koopt, heeft meestal een hypotheek nodig.

 

Geldverstrekkers willen geen risico lopen.

Daarom willen ze weten of het huis dat je van plan bent te kopen een goede investering is. Om die reden is een taxatie van een woning verplicht. In het taxatierapport wordt de marktwaarde van de woning vermeld. Dankzij dit rapport weet de geldverstrekker dat het risico van de hypotheek acceptabel is.

Om fraude te voorkomen, wil de geldverstrekker dat dit rapport gevalideerd is. Daarom bieden wij standaard een gevalideerde rapportage (NWWI). Deze wordt altijd geaccepteerd door alle geldverstrekkers.


Spoedtaxatie nodig? Je kunt hier direct bestellen!

De woningspecialisten van Taxatieteam

Bij Taxatieteam zorgen we ervoor dat je snel een hoogwaardig taxatierapport in huis hebt. Onze taxateurs werken volgens de gestelde richtlijnen van geldverstrekkers waardoor u een taxatierapport ontvangt dat voldoet aan de hoogste eisen en altijd geaccepteerd wordt (NWWI).


Altijd een taxateur in de buurt

Met onze vestigingen in Friesland, is er altijd een taxateur beschikbaar in jouw buurt met kennis van de lokale woningmarkt. Deze kennis is essentieel voor het vaststellen van de waarde van uw woning. Taxatieteam levert snel uw taxatierapport tegen scherpe tarieven.

 

Ontmoet onze taxateurs:
Janny, Maja & Linda

In 4 stappen een taxatierapport in handen

De taxateur zal een taxatierapport opstellen waarin de waarde van de woning wordt vermeld. Dit rapport kan informatie bevatten over de vrije verkoopwaarde, de executiewaarde of de herbouwwaarde van de woning. Daarnaast bevat het rapport informatie over de onderhoudstoestand, de milieu toestand, de kadastrale gegevens, eigendomsrechten en twijfels en bijzonderheden.

 

Stap 1: opname van de woning
Stap 2: waarde kan binnen 24 na opname aan jou (of de geldverstrekker) worden door gegeven
Stap 3: het taxatierapport wordt uitgewerkt door de taxateur en gevalideerd door het NWWI
Stap 4: je ontvangt een gevalideerd taxatierapport